Ένα από τα ιδρυτικά μέλη του BCG γράφει για την εμπειρία του στο Decentralized Athens & εστιάζει σε μία πληροφορία που ενδιαφέρει όσους επαναξιολογούν τους επαγγελματικούς τους στόχους. 

Στις 16/11/18, 6 ιδρυτικά μέλη του Bitcoin Community Greece, είχαμε την χαρά να βρεθούμε στο ετήσιο συνέδριο  που διοργανώνει το πανεπιστήμιο της Λευκωσίας, χάρη στην ευγενική πρόσκληση των διοργανωτών. To Decentralized  είναι ένα από τα κορυφαία ευρωπαϊκά event και αυτή τη φορά υλοποιήθηκε στην Αθήνα.

Πάνω από 1200+ συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο, είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε και να δούμε καινοτόμες ιδέες, απόψεις,  αλλά και την πρόοδο που συντελείται στον χώρο της blockchain τεχνολογίας.

Παρά το αρνητικό κλίμα (πτώση τιμών των κρυπτονομισμάτων) όλοι φύγαμε ενθουσιασμένοι από αυτό το συνέδριο.  Όπως συχνά συνηθίζω να λέω, η τεχνολογία αυτή είναι ποτάμι και δεν γυρίζει πίσω.

Θα μπορούσα να αναφέρω πολλά highlights της εκδήλωσης, αλλά θα σταθώ σε ένα,  που αφορά νομίζω όλα τα φιλόδοξα μέλη αυτού του community.

Αναφέρομαι στην δήλωση του CEO του Πανεπιστημίου της Λευκωσίας. Ο Αντώνης Πολεμίτης είναι μια εμβληματική φιγούρα στον χώρο της Blockchain τεχνολογίας και ο λόγος του για μένα έχει πάντα μια ιδιαίτερη βαρύτητα.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην ζήτηση που υπάρχει απ΄όλον τον κόσμο, για τους μεταπτυχιακούς φοιτητές του Πανεπιστημίου με εξειδίκευση στην Blockchain τεχνολογία. Σύμφωνα με τον Αντώνη, εταιρείες, οργανισμοί αλλά και υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΕ τον καλούν και του ζητούν να απορροφήσουν αποφοίτους του blockchain κλάδου και μάλιστα με εξαιρετικά υψηλούς μισθούς. Το πανεπιστήμιο κυριολεκτικά δεν προλαβαίνει να καλύψει τα αιτήματα!  Η δήλωση του Αντώνη απλά επιβεβαιώνει όσα και η ίδια αποκομίζω από συζητήσεις μου με ξένους συνεργάτες.  Η ζήτηση είναι τεράστια και η προσφορά εξαιρετικά χαμηλή.

Αν λοιπόν κάποιος από εσάς είναι μεταξύ 20-40+ ετών, σε εκείνο το σταυροδρόμι που χρειάζεται να επαναξιολογήσει τους επαγγελματικούς του στόχους, νομίζω αυτή είναι μια μοναδική ευκαιρία. Για περισσότερα, μπορείτε να ανατρέξετε στο επίσημο site του πανεπιστημίου της Λευκωσίας.

Αξίζει εδώ να αναφέρω πως το πανεπιστήμιο της Λευκωσίας ήταν από τα πρώτα που πρόσφεραν τέτοια courses και σήμερα απλά βλέπουμε πολλούς μιμητές όπως το πανεπιστήμιο ΜΙΤ κ.ά. Σημειώνω πως πολλά από αυτά τα courses  είναι distant learning.

Εδώ το youtube κανάλι του Decentralized 2018 για όσους έχασαν σημαντικές ομιλίες.

Εδώ το website του πανεπιστημίου της Λευκωσίας

ΥΣ. Δεν έχω καμία σχέση με το πανεπιστήμιο της Λευκωσίας και ότι γράφω εδώ εκφράζει τις προσωπικές μου απόψεις.  Θα είναι χαρά μου αν κατάφερα να βοηθήσω έστω κι έναν από εσάς να ανακαλύψει νέα μονοπάτια στην καριέρα του.

Max3

(Για φρέσκες ενημερώσεις, posts, άρθρα κ.α γύρω από την τεχνολογία, θα σας πρότεινα να ανατρέξετε στην Facebook & Twitter σελίδα του Bitcoin Community Greece).